بیماری تصلب چندگانه (MS) نوعی بیماری نورودژنراتیو مغز و نخاع است که منجر به انواع مشکلات غیر قابل پیش بینی برای افراد مبتلا و مشکلات ناشی از طول عمر بیماران MS می شود. علت MS هنوز مشخص نشده و ترکیبی از عوامل ژنتیک و محیطی را برای آن موثر دانسته اند. بیماری MS مشکلات شناختی (ذهنی) و حرکتی بسیاری برای مبتلایان ایجاد می کند. امروزه با بهره گیری از تکنولوژی های تشخیصی، دارویی، و طبی فیزیکی کمک زیادی به کاهش محدودیت و افزایش طول عمر بیماران MS شده است.
فهرست مطالب
بیماری MS چیست؟
تصلب چندگانه (MS) بیماری دستگاه اعصاب مرکزی (مغز، نخاع، اعصاب بینایی) است که سیستم ایمنی به غلاف چربی اعصاب (میلین) حمله می کند. علت بروز این بیماری هنوز مشخص نیست. بتدریج با پیشرفت بیماری، اعصاب آسیب دیده ضعیف شده و یا از بین می روند. MS تا کنون هیچ درمان شناخته شده ای ندارد. اما با استفاده از انواع روش های دارویی، طب فیزیکی، و توانبخشی می توان سرعت پیشرفت بیماری، و شدت حمله ها را کنترل و محدود کرد.
انواع و گونه های بیماری MS
بیماری MS از نظر انواع حسب فعالیت و الگوی پیشرفت بیماری تقسیم شده و ممکن است فرد بیماری در هر دوره از زندگی خود یکی از این انواع را تجربه می نماید:
تا کنون هیچ علایم و یافته های جسمانی و آزمایشگاهی برای تشخیص درست و قطعی MS وجود ندارد. بیماران در وجود علایم و مشکلات، بسته به نوع مشکل معمولاً ابتدا به متخصص مغز و اعصاب، متخصص بینایی، و یا ارتوپد مراجعه مینمایند.
معاینات طبی، آزمایش خون و مایع مغزی-نخاعی، نوار مغزی، و MRI در کنار رد کردن سایر بیماری ها در نهایت منجر به تشخیص MS خواهد شد. آسیب های عصبی تشخیص MS شامل حداقل دو نقطه متفاوت از اعصاب مرکزی در مغز، نخاع، و یا اعصاب بینایی هستند.
علایم و عوارض بیماری MS
● خستگی
● یبوست
● مشکلات راه رفتن
● درد
● بی حسی
● سوزش
● گزگز و مورمور
● خارش
● ضعف و بی حالی
● مشکلات ذهنی (شناختی)
● گرفتگی عضلات
● تغییرات هیجانی
● مشکلات بینایی
● افسردگی
● سرگیجه
● مشکلات بلع
● خواب آلودگی
● مشکلات تکلم
● مشکلات مثانه
● مشکلات شنوایی
● مشکلات جنسی
● صرع و تشنج
طول عمر بیماران MS چقدر است؟
متوسط طول عمر بیماران MS بین (25تا 35) سال بعد از تشخیص بیماری است. متاسفانه میزان خودکشی در بیماران MS 7.5 برابر سایر افراد است. علت عمده کاهش عمر بیماران MS بیماری های ثانویه ناشی از عوارض MS، مشکلات تنفسی و عفونت است.
1 نظر
سلام مقاله تون خوب بود کاش فیلمم میذاشتین.