جراح باید یک تومور نخاعی را بردارد و محل آن را پاکسازی کند. چون احتمال میرود نواحی مجاور را نیز آلوده کرده و موجب مشکلات در اعصاب و دیگر ساختارهای حساس بدن شود. نوع جراحی تومور نخاع برای برداشت و پاکسازی تومور به نوع، موقعیت و سایز آن بستگی دارد.
باید در نظر داشت پایه و اساس درمان تومورهای نخاعی عمل جراحی با هدف به دست آوردن نمونه برای تشخیص طبی، شناخت عناصر عصبی، و جلوگیری از پیشرفت ضایعات عصبی (بویژه فلج) در بیماران مبتلا است. با توجه به پیشرفتهای علمی فعلی در درمان تومور نخاع، جراحی آن بسیار امن و با خطر پایین است.
این پیشرفتهای علمی و امکانات جراحی جدید که با استفاده از سیستمهای کامپیوتری و میکروسکوپی بسیار پیچیده انجام میشوند اکثر تومورهای دستگاه اعصاب مرکزی مخصوصا تومورهای نخاعی را قابل درمان کرده است. بعد از ﻣﻌﺎﯾﻨﻪ دﻗﯿﻖ و اﻗﺪاﻣﺎت ﭘﯿﺸﺮﻓﺘﻪ ارزﯾﺎﺑﯽ اﻋﺼﺎب، محل دقیق ﺗﻮﻣﻮر در ﻧﺨﺎع ﻣﺸﺨﺺ می شود. جراح متخصص مغز و اعصاب با ﺗﺼﺎوﯾﺮ ام آر آی و ﺳﯽ ﺗﯽ اﺳﮑﻦ و ترکیب این نتایج با معاینات، اقدام به انتخاب روشهای مناسب برای جراحی تومور نخاع خواهد کرد. بررسی های تشخیصی و ازمایشات خون بالا رفتن فاکتورهای التهابی برای تشخیص بیماری کمک دهنده هستند.
برای کنترل و بررسی دائم عملکرد عضلاتی که توسط آنها عصب دهی انجام میشود و اطمینان از سلامت و پیشگیری از مشکلات حین عمل از روشهای پیچیده نورومانیتورینگ یا مانیتورینگ عصبی استفاده می شود. به این معنا که حین عمل واکنشهای عصبی بیمار بررسی میشوند تا هیچ یک از اعصاب بیمار در جراحی و خارج کردن تومورهای نخاعی آسیب نبینند. نکات مهم در انتخاب روش جراحی بسیار زیادند. بطور عمده سن بیمار، جنسیت بیمار، سایر بیماری های فرد دارای تومور، محل تومور، جنس تومور و اندازه آن جزو عوامل اصلی انتخاب شیوه مناسب جراحی تومور نخاع محسوب میشوند.
اهداف اصلی جراحی، شامل کاهش درد ناشی از تومور نخاعی، بازیابی یا حفظ سطح عملکرد عصبی و ثبات بخشیدن به ستون فقرات می باشند. جراحی های تومور نخاع به طور عمده به دو شکل جراحی باز و جراحی بسته انجام میشوند. دکتر مهرداد حسین زاده بختوری متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ، یکی از بهترین انتخاب ها با کمترین ریسک جراحی در تمامی موارد برای بیماران، در تهران هستند.